Het Gardameer

Camping La Quercia ligt bij de plaats Lasize aan het Gardameer. Het Gardameer is het grootste meer van Italië en een geliefde plek om een vakantie door te brengen. De omgeving van het Gardameer biedt een breed scala aan leuke activiteiten en uitstapjes tijdens uw vakantie.

In en op het water

Het Gardameer is de perfecte locatie voor het beoefenen van verschillende watersporten. Het helderblauwe water is uitermate geschikt voor snorkelen. Ook kunt u er windsurfen of waterskiën. De vele strandjes rond het meer bieden volop de gelegenheid om een dag aan het water door te brengen. U kunt heerlijk zwemmen in het verkoelende water of op het strand zonnebaden.

Pittoreske dorpen

Rond het Gardameer liggen pittoreske plaatsjes waar u van het echte Italiaanse leven kunt proeven. In de luxe badplaats Salò kunt u het oude centrum bezoeken of een wandeling maken over de indrukwekkende boulevard.

Niet alleen de bijzondere ligging, op een schiereiland in het Gardameer, maakt Sirmione interessant; ook het kasteel Rocca Scaligero maakt dat de plaats een bezoek waard is.

Brenzone bestaat uit een aantal samengevoegde dorpjes. U kunt er rondkijken in de haven, naar een eilandje varen in het Gardameer of u zoekt het hogerop, in de steile straatjes die tegen de Monte Baldo aan liggen, voor een spectaculair uitzicht over het Gardameer.

Overige activiteiten

De omgeving van het Gardameer kunt u ook goed per fiets bekijken. Mountainbiken is populair in dit gebied. U komt op mooie paden waar u met de auto niet kunt komen.

Een andere manier om het Gardameer echt te ontdekken is een wandeling maken over smalle paadjes langs het meer en door historische dorpjes.

Het Gardameer is tevens een aantrekkelijke locatie om te golfen. Er zijn verschillende golfbanen waar u terecht kunt. Tijdens een rondje over de baan kunt u tegelijkertijd van het prachtige uitzicht genieten.