Lasize

Camping la Quercia is gelegen op kleine afstand van de mooie plaats Lasize, een van de pittoreske stadjes die rondom het Gardameer liggen. Deze stad is al door de Romeinen ontdekt en heeft een heerlijke middeleeuwse uitstraling. De burcht, met zeer steile muren en zes torens, nodigt direct uit om te bezichtigen. Evenals de nog intacte stadspoorten en een deel van de oude stadsmuur.

Bezienswaardigheden

In de haven, van waaruit de vissers ’s ochtends uitvaren, kunt u zowat dagelijks een aanbod aan echt verse vis vinden. Ook kunt u in de haven één van de veerboten naar een andere stad aan het Gardameer nemen en zo een boottocht over het meer maken.

Hiernaast kunt u een wandeling over de boulevard van Lasize maken, die zich langs het Gardameer uitstrekt. Lasize heeft zelfs een onderwaterwereld te bieden. Onder water ligt namelijk een flink aantal Venetiaanse schepen, die de eigenaar heeft laten zinken om te voorkomen dat ze in handen van de vijand zouden vallen.

Omgeving

In de directe omgeving van Lasize kunt u heerlijk wandelen en fietsen, genietend van de natuur. In Villafranca, dat op een klein half uur rijden ligt, kunt u het Motor Museum bezoeken. Of gaat u liever naar het nabij Lasize gelegen Olijfolie Museum?

Winkels

De Piazza Victor Emmanuel voorziet in restaurants, bars, terrassen en winkels. Een flink aantal van deze restaurants is door reizigers als uitstekend beoordeeld. De San Nicolo kerk herbergt fresco’s uit de Middeleeuwen. Lasize is een levendig stadje, waar het goed toeven is en waar u dat heerlijke vakantiegevoel krijgt.

Pretparken

Voor kinderen is Lasize en omgeving een waar paradijs. U kunt één van de drie in de buurt liggende pretparken bezoeken. Zowel Gardaland als het Aquapark bieden u genoeg voor een dag plezier. Op een kleine twee kilometer afstand van Lasize ligt Canevaworld, een van de grootste attractieparken van Italië.